Med kunskap, vilja och mod

Ett valmanifest som detta kan antingen innehålla en massa floskler som varenda politiker håller med om eller så kan den vara ärlig. Jag satsar på det sistnämnda.

Politik är inte enkelt. Ingen får igenom allt det vad man lovar, därför tycker jag att det är viktigt att rösta på någon som man delar värderingar med och som vågar stå upp för vad man tycker. Jag går till val på parollen kunskap, vilja och mod för att jag anser att det är viktiga värden i politiken. Vi måste lyssna på sakkunskap och vi politiker är skyldiga att läsa på. Vi är också skyldiga att lyssna på medborgarna, du och alla andra har en stor kunskap om hur vårt samhälle fungerar i praktiken. Jag har viljan att göra ett bra Åland bättre, jag brinner för politiken och är beredd att fortsätta jobba hårt för dig. Dessutom har jag modet; jag vågar stå upp för mina åsikter även när en majoritet tycker annorlunda.

Min politiska kompass är liberal, jag vill ha verklig frihet för alla. Jag tycker att det ska löna sig att studera och arbeta. Alla ska få en ärlig chans i samhället och vi ska aktivt arbeta mot fördomar. Vi behöver bygga broar och skapa nya kontakter.  Jag vill ha ett öppet och fördomsfritt Åland.

Jag tror på ett hållbart Åland men inte att vägen dit är att förbjuda verksamheter och sluta skaffa barn. Jag tror också att vi behöver tillväxt för att ha råd med den alldeles nödvändiga omställningen. Därför kommer du att se mig prata om hållbar tillväxt. Jag tror givetvis på forskningen gällande klimathotet och menar att vi behöver ta ansvar för både klimat och miljö.

Jag menar att vi behöver ha reell frihet genom hela livet, inte bara valfrihet för de få. Egna pengar i plånboken, bra utbilning och rätten för var och en av oss att styra vad som händer i ens liv är därför prioriterade frågor för mig.

Jag vill ge dig:

 • Särskilda stöd för grön omställning
 • Sysselsättning framom bidrag
 • Mer kollektivtrafik, i synnerhet mellan tätorterna
 • En ansvarsfull miljö- och klimatpolitik
 • Fler ålänningar
 • Expertsjuksköterskemottagning inom primärvården för att ge fler vård snabbare
 • Tidiga insatser för barn och unga
 • Möjligheten att jobba mer utan att det påverkar studiestödet
 • Göra hemvårdsstödet mer flexibelt
 • En välskött offentlig ekonomi som skapar utrymme för sänkta skatter
 • Trygghetsboenden för seniorer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *